Dr. Dósa Imre
Dr. Dósa Imre

Budapest Bank - Adatvédelmi tisztviselő

4 Articles0 Comments

Az otthoni munkavégzés nem valamiféle titkos juttatás, hanem fontos gazdasági erőt képviselő eszközrendszer. Hatékonyságát bizonyítja, hogy számos munkakörben a rendkívüli helyzetek áthidalását is lehetővé tette. Mint minden eszközrendszer, csak gondos tervezés, figyelmes üzemeltetés mellett működhet biztonságosan. Ennek biztosítása olyan jó cél, amelyért érdemes csatlakozni a szükséges tudás forrásait feltáró, összegyűjtő kezdeményezéshez.

Egyed Zalán
Egyed Zalán

ADAPTO Solutions Kft. - Üzletfejlesztési vezető

0 Articles0 Comments

Hatékonyság, adatvagyon, digitalizáció, folyamatautomatizálás, távmunka, szervezet átalakítás. Ezekre a kifejezésekre legtöbbször, mint a válságból való kilábalás irányaira tekintenek a cégvezetők. Ugyanakkor, ezek lehetőségek vagy veszélyek, melyekről sok egyéb tényezőt figyelembe véve, összhangban szükséges eldönteni, hogy miként járulnak hozzá a szervezet céljainak eléréséhez. Integrált igazgatási rendszerünk fejlesztése közben sok jó gyakorlattal és elvárásal találkozunk, melyeket szívesen osztok meg.

Fazakas László
Fazakas László

ADP Partners Kft. - Adatvédelmi vezető

0 Articles0 Comments

Az otthoni munkavégzés a COVID-19 elterjedése óta a korábbi “különleges” helyzetéből mindennapjaink részese lett. Olyan újfajta hatásként, ami egyformán érinti a mikrovállalkozásokat és a multinacionális csoportokat is. Távmunka antológiánk segítséget nyújt abban, hogy a vállalkozósok vezetői eligazodjanak a kapcsolódó szabályozások tengerében.

Gasparetz András
Gasparetz András

Hétpecsét Egyesület - elnök

12 Articles0 Comments

Nagyon értékesnek tartom azt a szakmai műhelyt amit a Hétpecsét Egyesület neve jelent lassan 20 éve. A közösségi szerkesztés pedig éppen az a forma amivel ez a közösség talán a legnyilvánvalóbban tud hasznosat alkotni sokak számára. Így számomra nem volt kérdéses, hogy a saját erőforrásommal hozzájárulok a Hétpecsétes távmunka „történetekhez”.

Harsán Péter
Harsán Péter

Mindsol Kft. - IT üzletág vezető (IT Service Manager)

11 Articles0 Comments

Magam is átestem a "home office fertőzésen". Kezdetben nem ment minden gördülékenyen. Itt dúl a fertőzés új hulláma. Ha tudok segíteni bárkinek, hogy maga az otthoni munkavégzés és annak irányítása minél zökkenő mentesebb lehessen, megteszem.

Jerabek György
Jerabek György

2004 óta a Hétpecsét Egyesület tag, 2019 óta titkár

0 Articles0 Comments

A pandémiás helyzet mindannyiunk számára hirtelen váltást jelentett: a korábban csak elméletben kipróbált - modellezett – folyamatokat most élesben kellett alkalmaznunk. Az anyagok összeállításában azért szerettem volna szerepet vállalni, mert azt gondolom, hogy mindannyiunk hasznára válik, ha a saját – élő – tapasztalatainkkal segíthetünk elviselhetőbbé tenni ezt az időszakot. A korábban kiadott GDPR antológia sikere azt mutatta, hogy van igény ilyen jellegű anyagokra – szeretnénk, ha a Hétpecsét küldetését ebben a munkában is fellelnék az olvasók!

Kis-Szabó András
Kis-Szabó András

S&T Consulting Hungary Kft. - CISO

20 Articles0 Comments

András vagyok, már több hónapja otthon. A személyes érintettség révén nagyon foglalkoztat ez az otthoni munkavégzés forma. Az idei év során számos kihívással és lehetőséggel is szembesültem a területen, de munkámból adódóan fontosnak tartom a kihívások, kockázatok megfelelő felismerését és azonosítását is. Ez egy nagyon felkapott téma nemcsak a szakmai, hanem egyéb területeken is, a médiában is szinte napi rendszerességgel megjelenik így igazi adathalász feladat az információk megfelelő feldolgozása az így kialakult big data adathalmazból – jó kis pecás feladat a data lakeben. Mesterséges intelligencia sokat tudna segíteni, de a források kevésbé formalizáltak és jelentős redundanciával bírnak, így fontosnak tartom, hogy elemzési irányok tekintetében rendszerezett, letisztult forrásból tudjon mindenki elindulni, de a szakértői vélemények rendszerezése nem egyszerű feladat. Források gyűjtése kapcsán fontosnak éreztem, hogy munkavállaló, vezető és szakmai felelős oldalról is legyenek információk.

Dr. Ködmön István
Dr. Ködmön István

Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. - termelési igazgató

7 Articles0 Comments

A Hétpecsét Egyesület alkotó közösségében való részvétel mindig izgalmas, újszerű, előremutató feladatot jelent. A részvétel: tanulás a résztvevőknek. Az eredmény: lehetőség a "nagyközönség" számára.

Dr. Leitold Ferenc
Dr. Leitold Ferenc

Secudit Kft. - ügyvezető

0 Articles0 Comments

Több, mint három évtizedes, az információbiztonság területén eltöltött munkám során folyamatosan találkoztam újabb és újabb kihívásokkal, megoldandó problémákkal: kezdve a vírusvédelmi rendszerek fejlesztésével, a különböző védelmek tesztelésén, minőségbiztosításán át a információbiztonság komplex kockázatkezeléséig. Ezen a területen technikai szakértőként nem csupán a technikai háttérrel kell foglalkozni, hanem egyre inkább előkerülnek interdiszciplináris területek is. Az utóbbi néhány hónap COVID történései, illetve az ezek nyomán meghozott szükségszerű intézkedések, korlátozások pedig az információbiztonsággal foglalkozóknak egy új, eddig ismeretlen kihívását jelentik.

Móricz Pál
Móricz Pál

Szenzor Gazdaságmérnöki Kft. - vezető tanácsadó, ügyvezető igazgató

0 Articles0 Comments

Partnereink működését, különböző követelményeknek megfelelést támogató tevékenységeimet több, mint 20 éve bővítettem információ-és adatvédelmi tanácsadási, képzési szolgáltatásokkal. Fontosnak tartom - ezt a Hétpecsét egyesület alapításakor célul is tűztük ki - az információbiztonság kultúrájának és ismereteinek terjesztését, a tudatosság növelését, tapasztalatcseréhez fórum létrehozását, működtetését. Az idei év információbiztonság szempontjából egyik legnagyobb eseménye a védett környezetből a munkavállalók nagy részének home office-ba költözése. Szakemberként feladatomnak tekintem a szervezetek támogatását a kapcsolódó biztonsági kockázatok felismerésében, illetve a kockázatok kezelésére az adott szervezetnél adandó válaszok kialakításában, ehhez hozzáadni tapasztalataim, az általam hozzáférhető, gyűjtött tudásbázist.

Rónaszéki Péter
Rónaszéki Péter

FORTIX Consulting Kft. - ügyvezető

0 Articles0 Comments

Több, mint 20 éve foglalkozom információbiztonsággal és különböző szervezetek kockázatainak felmérésével, elemzésével, értékelésével, valamint a kockázatok csökkentését szolgáló intézkedések megvalósításával. Sokszor használtuk példának a pandémiát, ami üzletmenet-folytonossági szempontból minimális bekövetkezési valószínűségű, ugyanakkor nagy hatású esemény, mégis gyakorlatilag idén tavasztól itt van velünk és része a mindennapjainknak. A koronavírus-járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte. Az infrastruktúrális feltételek kialakítása mellett kiemelten fontosnak tartom a szervezetek és a munkavállalók tudatossági szintjének növelését, amivel talán elkerülhetővé válnak az adott szervezet teljes információs rendszerére veszélyt jelentő támadások.

Sebők Viktória
Sebők Viktória

PRess Akadémia - igazgató, szakújságíró, inspirációs mentor, IT kommunikációs specialista

1 Articles0 Comments

Több mint 15 éves munkakapcsolat fűz a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesülethez. Még amikor pelyhes kiscsibeként bontogattam szárnyaimat a műszaki-informatikai területen, találtam rájuk, s nagyon sokat tanultam tőlük, mind emberileg, mind szakmailag. Az évek múlásával sem csappant a hitelességük, s mindemellett egy nagyszerű emberekből álló, jó kedélyű alkotó közösség. Amikor újságíróvá nőttem, díjjal ismerték el munkásságomat és nemsokára azt vettem észre, hogy már ők kérik ki tanácsaimat. Mindazt, amit kaptam tőlük, szeretném visszaforgatni, és médiapartnerként örömmel veszek részt minden új, a szakmai közösségnek hasznos projektjükben.

Dr. Tarján Gábor
Dr. Tarján Gábor

MagiCom Kft. - ügyvezető partner, ISO, DPO

1 Articles0 Comments

20 éve a Héptecsétben, a 93 fórumból csak kettőről hiányoztam, ezt a feladatot sem hagyhatom ki.

Wildanger Martin
Wildanger Martin

BME - MSc mérnökinformatikus hallgató

27 Articles0 Comments

Mérnökinformatikus hallgatóként és az IT security témaköre iránt érdeklődőként fontosnak tartom, hogy jobban felkészültek legyenek az emberek az IT világában. A nemrégiben ránk szabadult távoli hozzáférés és távmunka kapcsán különösen fontos, hogy az új biztonsági rések és a social engineeringgel kapcsolatos helyzetek miatt még inkább naprakészek legyünk.